Yazılım Mühendisliği Tezli (Türkçe) Yüksek Lisans Programı

Ders Veren Öğretim Elemanları

     
   Prof. Dr. Serdar MÜLDÜR

E-Posta: serdar.muldur@ostimteknik.edu.tr

Prof. Dr. Serdar MÜLDÜR, 1984 yılında Naval Postgraduate School/USA Bilgisayar Bilimleri (Computer Science) bölümünden Yüksek Lisans (MS) derecesi ile mezun oldu. 1985-2000 yılları arasında kamuda, bilgisayar merkezinde, işletme mühendisi, proje mühendisi, işletme amirliği ve bilgi sistemleri daire başkanlığı görevlerinde bulundu. 1999 yılında Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde doktorasını tamamladı. 2004 yılında Doçent ünvanını aldı. 2000-2017 yılları arasında Havelsan A.Ş.’de, Komuta Kontrol ve Bilgi Sistemleri bölümünde Direktör ve Genel Müdür Yardımcısı olarak; MİLGEM-Milli Gemi ve Denizaltı Gemileri için Milli komuta kontrol yazılımlarının geliştirilmesi, askeri uçaklar ve uçakların yer kontrol birimleri için görev sistemi yazılımlarının geliştirilmesi, çeşitli kamu teşkilatları için yönetim bilgi sistemlerinin geliştirilmesi çalışmalarında görev yaptı. 2000-2018 yılları arasında çeşitli üniversitelerde misafir öğretim üyesi olarak; lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde dersler verdi. 2007-2019 yılları arasında savunma sanayii şirketlerinde yönetim kurulu üyeliği, yönetim kurulu başkanlığı ve denetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

Prof. Dr. Serdar MÜLDÜR’ün Ulusal ve uluslararası dergilerde bildirileri bulunmaktadır. İlgi alanları, Yazılım Mühendisliği, Yazılımda Kalite, Veri Tabanı uygulamaları ve Yönetim Bilgi Sistemleridir.

     
   Dr. Öğr. Üyesi Yücel TEKİN

E-Posta: yücel.tekin@ostimteknik.edu.tr

Yönetim Lisans derecesini (1991) Kara Harp Okulu, Bilgisayar Mühendisliği lisans derecesini (1998) Ege Üniversitesinden almıştır. Yüksek Lisansını (2007) “Ders yönetimi bilgi sistemi destekli web tabanlı öğretimin kursiyerlerin akademik başarılarına ve web tabanlı öğretime yönelik tutumlarına etkisi” konulu tezi ile Ankara Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünde tamamlamıştır. Doktora derecesini de Ankara Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünden “Matematik öğretiminde robotik etkinliklerin öğrencilerin derse yönelik güdülenme, tutum ve başarılarına etkisi ve bir eğitim ortamı önerisi” konulu çalışması ile almıştır. Bilişimi ağları alanında en prestijli sertifika programı olan Cisco Yerel Akademisinin 2003 yılında kamusal alanda ilk kez kurulmasına öncülük etmiştir. Cisco tarafından eğitimde 10 yıllık hizmet ödülünü almıştır. Sağlık Bilimleri üniversitesi Gülhane Eğitim araştırma hastanesinde bilgi sistemlerini yöneticisi olarak görev yapmıştır. Eğitim teknolojisinin yeni ve etkin bir alanı olan robotik kodlama konusunda doktora çalışmalarına paralel olarak bir eğitim sistemi geliştirmiştir. Geliştirmiş olduğu robotik eğitim sistemi, danışmanlık yaptığı özel kolejlerde ve Güney Afrika Cumhuriyeti, Amerika ve Kanada gibi ülkelerde çeşitli okul ve okul zincirlerinde uygulanmaktadır. Robotik kodlama alanında dünyanın en prestijli yarışmalarından FLL, WRO ve FRC yarışmalarına takımlar hazırlayarak katılım sağlamıştır. Bu yarışmalarda Türkiye ve Dünya çapında önemli dereceler kazanmıştır. Çin’de düzenlenen WARC-2019’da takımıyla katıldığı WRO-Kurallı kategoride üçüncülük ödülü ve WRO tarafından 2019 yılında ilk kez düzenlenen online robotik kodlama yarışmasında Dünya Şampiyonluğu kazanmıştır.

     

 

Dr. Öğr. Üyesi İclal ÇETİN TAŞ

E-Posta: iclal.cetintas@ostimteknik.edu.tr

Dr. İclal ÇETİN TAŞ 1985 yılında Adana'da doğdu. Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini Çukurova Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim dalında tamamladı.

Akademik eğitimi devam ederken, OES Elektronik San. Tic. A.Ş., Enerjisa Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş., MTU Onsite Energy (Rolls -Royce Power System A.G.) ve Mersin Üniversitesi’nde çeşitli görevlerde çalışma hayatını sürdürdü.

Yapay zeka, örüntü tanıma, sinyal ve görüntü işleme, C/C++/Matlab başta olmak üzere programlama dilleri çalışma alanları arasındadır.

     
 

Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Anıl MÜNGEN

E-Posta: ahmetanil.mungen@ostimteknik.edu.tr

Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Anıl Müngen OSTİM Teknik Üniversitesi Yazılım Mühendisliği öğretim üyesidir. Dr. Müngen lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde tamamlamıştır. Çok sayıda akademik yayına sahip olan Dr. Müngen, çok sayıda uluslararası akademik sempozyumda bildiri sunmuştur.

Dr. Müngen, on yılı aşkın süredir bilişim sektörünün öncü firmalarında yazılım geliştirmektedir. Bu süre içerisinde takım liderliği, proje yöneticiliği ve teknik müdürlük yapan Dr. Müngen ürettiği yazılımlar ile sektörün öne çıkan firmalarından birine öncülük etmiştir.

Dr. Müngen uluslararası en tanınan yayınevlerinden biri olan Springer tarafından basılmış bir kitapta bölüm yazarıdır. Dr. Müngen hem bilimsel hem de sektörel alanda büyük veri ve veri madenciliği uygulamaları ile ilgilenmektedir.

     
   

Dr. Öğr. Üyesi Kıvanç DİNÇER

E-Posta: kivanc.dincer@ostimteknik.edu.tr

 

     
 

Arş. Gör. Aybüke BOZKURT YENİYER

E-Posta: aybuke.bozkurt@ostimteknik.edu.tr

Atılım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi %100 İngilizce Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü’nden (%100 Burslu olarak) 2019 yılında mezun olmuştur.  Lisans tezi olarak ReactNative ile mobil uygulama geliştirmiştir. 2019 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimine başlamıştır.2021 yılında "Veri Madenciliği Yöntemleri ile COVID-19 Test Sonuçlarının Tahmini" isimli tez çalışması ile yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 2021 yılında Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde doktora eğitimine başlamıştır.Çalışma ve ilgi alanları; Veri Madenciliği ve Makine Öğrenmesidir.

     
Yarı Zamanlı ve Misafir Öğretim Üyelerimiz
     
 

Dr. Öğr. Üyesi Arif Furkan MENDİ

E-Posta: ariffurkan.mendi@ostimteknik.edu.tr

Arif Furkan Mendi, Lisans eğitimini 2011 yılında Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde yaptıktan sonra Hacettepe Üniversitesi Bilişim Sistemleri Yüksek Lisans ve Bahçeşehir MBA derecelerini almış, ardından 2021 yılında Eskişehir Teknik Üniversitesinde en iyi doktora öğrencisi olarak mezun olmuştur. 2012 yılında HAVELSAN'da iş hayatına başlayan Mendi, birçok projede yazılım mühendisi ve proje yöneticisi olarak görev yapmıştır. Teknoloji yönetimi ve inovasyon alanındaki çalışmaları ile kurumsal dönüşüm çalışmaları gerçekleştirmiştir. Hâlihazırda HAVELSAN’da iş geliştirme ve çözüm mühendisliği direktörü olarak görev yapmaktadır. Uzmanlık alanı blokzincir, sayısal ikiz, yapay zekâ gibi yeni nesil teknolojiler olan Mendi, birçok ulusal ve uluslararası araştırma projelerinde ve bilimsel dergilerde hakemlik yapmakta olup, 30’dan fazla akademik çalışmasının yanında 3 adet de patent çalışması bulunmaktadır.

     

 

 

 

eskiweb