Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü

Bilgi Paketi

 

 

Bilgi paketinin tamamını indirmek için tıklayınız. 

Uluslararası pazarlarda rekabet gün geçtikçe yoğunlaşmaktadır. Teknolojinin ilerlemesi ve artan rekabetin etkisiyle, çevresini iyi gözlemleyebilen ve değişimlere ayak uydurabilen, doğru ve zamanında bilgi elde eden işletmeler dış piyasalara daha kolay açılabilmektedir. Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü, uluslararası işletmelere, kurum ve kuruluşlara, uluslararası ticari ve iktisadi sistemi temel alarak, küresel vizyona sahip, stratejik düşünen ve takım çalışmasına yatkın, girişimci uluslararası ticaret ve finans alanında üst düzey yöneticiler ve uzmanlar yetiştirmeyi hedeflemektedir. Disiplinler arası bir yaklaşımla hazırlanan ders programı, uluslararası ekonomi, işletme, ticaret, finans, pazarlama ve lojistik konularında, öğrencilere kapsamlı bir donanım kazandırmaktadır. Programın disiplinler arası yapısı, küresel pazarda, değişime kolayca adapte olabilen, stratejik kararlar alabilen, eleştirel düşünceye sahip yöneticilerin yetiştirilmesini sağlamaktadır. Program mezunları, ihracat, ithalat, gümrükleme, finansman, uluslararası pazarlama, lojistik, iş kurma, yönetme ve ticarileştirme gibi konularda uzmanlaşmış bilgilerle birlikte, önde gelen strateji, liderlik, finans teorileri ve kavramlarıyla donatılmış olacaktır.  Buna ek olarak, OSTİM Sanayi-Üniversite İş Birliği Modeli kapsamında gerçek işletmelerin bilgi birikiminden yararlanılabilmesi için teorik bilgi yanında uygulamalı eğitime önem verilmektedir. Birinci sınıftan itibaren işletme ortamında gözlem, uygulama, inovasyon ve yönetim becerileri kazandırmak üzere öğrenciler işletmelerin uluslararası ticaret ve finansman birimlerinde her dönemde haftada bir gün olmak üzere uygulamalı eğitim alacaklardır.

Uluslararası Ticaret ve Finansman, Lisans

Lisans

Öğrencilerin programa yerleştirilme süreci, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilir. Yurt dışı kaynaklı öğrencilerin lise mezuniyetlerinin denklik işlemleri ile birlikte yürürlükteki yüksek öğretim ve OSTİM Teknik Üniversitesi mevzuatı ile diğer mevzuat kapsamındaki gerekliliklerin yerine getirilmesini müteakip gerçekleştirilir. OSTİM Teknik Üniversitesi yurt dışı kaynaklı öğrenciler için gerekli gördüğü durumlarda yürürlükteki mevzuatlar çerçevesinde kendi seçme ve yerleştirme sistemini kurar.

Öğrencilerin kayıt olmalarını müteakip önceki lisans programlarında almış oldukları dersler; geçerli ve hukuki olarak belgelendirilmeleri, ders konu, kapsam ve içeriklerinin OSTİM Teknik Üniversitesinde uygulanan program/derse uygunluğu ve yeterliliği Bölüm Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulu tarafından incelenmesi ve onaylanması sonucunda kabul edilebilir.

Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 240 AKTS kredilerini tamamlamış olmaları, öğrenim gördükleri programdaki tüm ders yüklerini başarı ile tamamlamış olmaları ve genel not ortalamalarının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir.

OSTİM Teknik Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümü, genel işletmecilik ve giriş disiplinleri kapsamında İşletme, İktisat, Finans, Muhasebe, Yönetim, İstatistik, Araştırma Yöntemleri gibi temel disiplinlere ilişkin derslerin yanı sıra uluslararası ticaret ve finansman alanına ilişkin İthalat-İhracat Operasyonları, Dış Ticaret Finansmanı, Pazar Araştırmaları, Lojistik ve Uluslararası Tedarik Zinciri, Uluslararası Ticaret Hukuku, Küresel Marka Yönetimi, E-Ticaret ve Dijital Pazarlama, Uluslararası Finansal Piyasalar ve Kurumlar gibi dersleri de kapsamaktadır. Bölümün en önemli farklılıklarından biri olarak, öğrencilere altı farklı dil (Almanca, Arapça, Çince, İspanyolca, İtalyanca, Rusça) içerisinden seçecekleri bir dilde yedi dönem boyunca İkinci Seçmeli Yabancı Dil dersi verilmektedir. Bununla birlikte Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümünde, öğrencilerin kendi ilgi alanlarına göre yönelebilecekleri gibi pek çok seçmeli derse de yer verilmiştir.

 

  1. Uluslararası ticaret, finansman, lojistik gibi disipline özgü alanlarda ve ekonomi, pazarlama, yönetim, muhasebe gibi genel işletmecilik ve uluslararası işletmecilik alanlarında ileri düzeydeki teorik ve güncel bilgilere sahiptir.
  2. Uluslararası ticaret alanında yeni bilgileri takip eder, değerlendirir, özümser ve uygulama alanına aktarır.
  3. Bir işletmenin uluslararası pazarlara açılabilmesi için pazar araştırması yapar, projeler yürütür ve strateji geliştirir.
  4. Uluslararası ticari operasyon süreçlerinin yönetiminde ulusal ve uluslararası ticaret hukuku ve mevzuatına ilişkin bilgilerini kullanır.
  5. Alanında edindiği bilgi ve becerileri kullanarak ve sürekli öğrenmeyi benimseyerek bir organizasyon içerisinde ve bağımsız olarak çalışabilir.
  6. İşletmelerin pazarlama, muhasebe, dış ticaret, finans, lojistik gibi departmanlarında uygulama yoluyla edineceği deneyim ile sahip olduğu teorik bilgiyi gerçek hayatta uygulama becerisine sahiptir.
  7. İhracat, ithalat, gümrükleme, lojistik, vergilendirme ve diğer uluslararası ticaret faaliyetlerini küresel ve bölgesel ticari ve ekonomik örgütler kapsamında yürütebilecek teorik bilgiye sahip olur.
  8. Girişimcilik bilgilerini kullanarak iş fikri geliştirebilir, iş fikrini ticarileştirebilir ve kendi girişimini tasarlayıp yönetebilir.
  9. Stratejik, eleştirel, yenilikçi ve analitik düşünme becerilerini kullanarak işletmenin dış ticaret ve finansman alanındaki karar verme süreçlerinde aktif olarak yer alır.
  10. Alanında yürüteceği tüm faaliyetlerde etik değerlere bağlı, çevreye saygılı, toplumsal ve evrensel değerlere uygun hareket eder.
  11. İngilizce ve seçeceği ikinci bil yabancı dil bilgisini kullanarak ulusal ve uluslararası düzeyde güncel bilgileri takip etme, alanıyla ilgili bilgi toplama ve uluslararası kurum/kuruluşlarla iletişim kurma becerilerine sahiptir.
  12. Ulusal ve uluslararası işletmelerde, kamu ve özel sektör kuruluşlarında görev alabilecek mesleki yetkinlikleri kazanır.
  13. Uluslararası ticarete ilişkin tüm alanlarda karşılaştığı problemleri ve uyuşmazlıkları farklı perspektiflerden bütüncül bir yaklaşımla ele alarak değerlendirip değer temelli çözümler üretebilir.

Programdan mezun olan öğrenciler, özel sektörde ve kamu sektöründe çalışma imkânı bulmaktadır. Öğrenciler öncelikle, ulusal ve uluslararası çalışan özel şirketlerde iş bulabilecek biçimde öğrenim görmektedir. Bununla birlikte, bu bölümden mezun olanlar diğer iktisadi ve idari bilimlere ilişkin bölümlerden mezun olanların sahip olduğu bütün haklara sahiptirler. Özellikle üniversitenin fiziksel olarak yer aldığı OSTİM ve çevre bölgesinde uluslararası ticaret ve finansman mezunlarına istihdam olanakları olacaktır. Başta dış ticaret ve lojistik alanları olmak üzere firmaların değişik departmanlarında çalışma imkânı bulabilen mezunlar, kamu sektöründe de başta ilgili bakanlıklar ve kurumlar olmak üzere geniş bir istihdam imkânı bulmaktadırlar. Mezunların çalışabileceği bazı kurum ve alanlar şu şekildedir: Ulusal ve uluslararası şirketlerin ihracat ve ithalat departmanları ile finansman birimlerinde, bankaların hazine, dış işlemler ve fon yönetimi birimlerinde uzman olarak görev üstlenebilecekleri gibi, ulusal ve uluslararası para ve sermaye piyasalarında fon ve portföy yöneticisi olarak iş bulma şanslarını arttırabileceklerdir. Sigorta şirketlerinin, faktöring ve finansal kiralama şirketlerinin dış ticaret veya dış işlemler servislerinde, gümrük müşavirlikleri ve lojistik firmalarında görev alabilecekleri gibi serbest muhasebeci veya mali müşavir olarak çalışabileceklerdir. Aynı zamanda ilgili kamu kurumlarında (Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Merkez Bankası ve Sermaye Piyasası Kurumu gibi) uzman kadrolarında istihdam edilebileceklerdir. Bölüm mezunları, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri mezunlarının girebilecekleri tüm meslek yarışma sınavlarına katılabilme hakkına da sahiptirler.

Programdan mezun olan öğrenciler Uluslararası Ticaret ve Finansman başta olmak üzere beşeri ve sosyal bilimler alanlarında yüksek lisans ve doktora programlarına başvurabilir.

ZORUNLU DERSLER

Birinci Dönem

Ders Tip

Ders Kodu

Ders Adı (TR)

Teori

Uyg.

Lab.

Kredi

AKTS

Zorunlu

ENG 101

Akademik İngilizce I

3

0

0

3

3

Zorunlu

EHS 101

İş Sağlığı ve Güvenliği

2

0

0

2

2

Zorunlu

EPR 121

Girişimciliğin Temelleri

0

2

0

1

2

Zorunlu

IUL 151

Üniversite Hayatına Giriş

2

0

0

2

2

Zorunlu

ECON 105

Bilgisayar Uygulamalı Araştırma Yöntemleri

2

1

0

3

4

Zorunlu

BUS 103

İşletme Matematiği I

3

0

0

3

5

Zorunlu

MIS 131

Yönetim Bilişim Sistemleri

3

0

0

3

4

Zorunlu

ITF 103

Uluslararası Ticarete Giriş

3

0

0

3

4

Seçmeli

ITF 105

Seçmeli İkinci Yabancı Dil I

3

0

0

3

4

 

 

 

 21

23 

30 

İkinci Dönem

Ders Tip

Ders Kodu

Ders Adı (TR)

Teori

Uyg.

Lab.

Kredi

AKTS

Zorunlu

ENG 102

Akademik İngilizce II

3

0

0

3

3

Zorunlu

EPR 122

Girişimcilik Projesi

0

2

0

1

1

Zorunlu

IUL 152

Geleceğin İnşası

1

0

0

1

1

Zorunlu

WED 124

İş Yeri Eğitimi

0

6

0

3

4

Zorunlu

PSYC 101

Psikolojiye Giriş

2

0

0

3

3

Zorunlu

BUS 104

İşletme Matematiği II

3

0

0

3

5

Zorunlu

BUS 101

İşletmeciliğe Giriş

3

0

0

3

4

Zorunlu

ECON 100

Ekonomiye Giriş

3

0

0

3

4

Seçmeli

ITF 106

Seçmeli İkinci Yabancı Dil II

3

0

0

3

5

 

 

 

 18

23 

30 

Üçüncü Dönem

Ders Tip

Ders Kodu

Ders Adı (TR)

Teori

Uyg.

Lab.

Kredi

AKTS

Zorunlu

ATA 101

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I

2

0

0

2

2

Zorunlu

TUR 101

Türk Dili I

2

0

0

2

2

Zorunlu

TLF 101

Yabancılar İçin Türk Dili I

4

0

0

4

4

Zorunlu

WAP 225

İş Yeri Uygulaması I

0

6

0

3

4

Zorunlu

ENG 221

İngilizce Yazma Becerileri

1

2

0

2

4

Zorunlu

LAW 201

Ticaret Hukuku

3

0

0

3

4

Zorunlu

BUS 200

Genel Muhasebe

3

0

0

4

5

Zorunlu

BUS 201

Yönetim ve Organizasyon

3

0

0

3

5

Seçmeli

ITF 205

Seçmeli İkinci Yabancı Dil III

3

0

0

3

4

Zorunlu

EPR 221

Girişimcilik ve Sosyal Etki I

0

0

0

0

0

     

21

8

0

26

30

Dördüncü Dönem

Ders Tip

Ders Kodu

Ders Adı (TR)

Teori

Uyg.

Lab.

Kredi

AKTS

Zorunlu

ATA 102

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II

2

0

0

2

2

Zorunlu

TUR 102

Türk Dili II

2

0

0

2

2

Zorunlu

TLF 102

Yabancılar İçin Türk Dili II

4

0

0

4

4

Zorunlu

WAP 226

İş Yeri Uygulaması II

0

6

0

3

4

Zorunlu

ENG 222

İş Hayatı İçin İngilizce

1

2

0

2

4

Zorunlu

MAR 100

Pazarlama İlkeleri

3

0

0

3

4

Zorunlu

BUS 404

Yönetim Muhasebesi

3

0

0

3

5

Zorunlu

BUS 203

İşletme İstatistiği

3

0

0

3

5

Seçmeli

ITF 206

Seçmeli İkinci Yabancı Dil IV

3

0

0

3

4

Zorunlu

EPR 222

Girişimcilik ve Sosyal Etki Dersi II

0

0

0

0

0

     

21

8

0

25

30

Beşinci Dönem

Ders Tip

Ders Kodu

Ders Adı (TR)

Teori

Uyg.

Lab.

Kredi

AKTS

Zorunlu

WAP 325

İş Yeri Uygulaması III

0

6

0

3

4

Zorunlu

BUS 303

Finansal Yönetim

3

0

0

3

4

Zorunlu

ITF 301

Hedef Pazar Analizi ve Ticari İstihbarat

2

2

0

3

4

Zorunlu

ITF 303

Uluslararası Ticaret Teorisi ve Politikaları

3

0

0

3

3

Zorunlu

ITF 309

İthalat-İhracat Operasyonları

3

1

0

3

4

Zorunlu

ITF 307

Uluslararası İşletmecilik

3

0

0

3

4

Seçmeli

ELEC 1

Seçmeli Ders I

3

0

0

2

3

Seçmeli

ITF 305

Seçmeli İkinci Yabancı Dil V

3

0

0

3

4

Zorunlu

EPR 321

Girişimcilik ve Sosyal Etki Dersi III

0

0

0

0

0

     

20

9

0

23

30

Altıncı Dönem

Ders Tip

Ders Kodu

Ders Adı (TR)

Teori

Uyg.

Lab.

Kredi

AKTS

Zorunlu

WEX 326

İş Yeri Deneyimi I

0

6

0

3

4

Zorunlu

ITF 302

Dış Ticaret Finansmanı

3

0

0

3

4

Zorunlu

MIS 401

Proje Yönetimi

3

0

0

3

3

Zorunlu

LAW 206

Uluslararası Ticaret Hukuku

3

0

0

3

4

Zorunlu

MAR 306

Uluslararası Pazarlama

3

0

0

3

4

Zorunlu

ITF 304

Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi

3

0

0

3

4

Seçmeli

ELEC 2

Seçmeli Ders II

3

0

0

2

3

Seçmeli

ITF 306

Seçmeli İkinci Yabancı Dil VI

3

0

0

3

4

Zorunlu

EPR 322

Girişimcilik ve Sosyal Etki Dersi IV

0

0

0

0

0

     

21

6

0

23

30

Yedinci Dönem

Ders Tip

Ders Kodu

Ders Adı (TR)

Teori

Uyg.

Lab.

Kredi

AKTS

Zorunlu

WEX 425

İş Yeri Deneyimi II

0

6

0

3

4

Zorunlu

BUS 414

Blockchain Teknolojisi ve Kripto Paralar

3

0

0

3

3

Zorunlu

MAR 401

E-Ticaret ve Dijital Pazarlama

3

0

0

3

4

Zorunlu

ITF 401

Uluslararası Satış ve Müzakere Yöntemleri

3

0

0

3

4

Zorunlu

ITF 403

Uluslararası Finansal Piyasalar ve Kurumlar

3

0

0

3

4

Zorunlu

MAR 405

Küresel Marka Yönetimi

3

0

0

3

4

Seçmeli

ELEC 3

Seçmeli Ders III

3

0

0

2

3

Seçmeli

ITF 405

Seçmeli İkinci Yabancı Dil VII

3

0

0

3

4

Zorunlu

EPR 421

Girişimcilik ve Sosyal Etki Dersi V

0

0

0

0

0

 

 

 

 21

23 

30 

Sekizinci Dönem

Ders Tip

Ders Kodu

Ders Adı (TR)

Teori

Uyg.

Lab.

Kredi

AKTS

Zorunlu

WEX 426

İş Yeri Deneyimi III

0

30

0

15

22

Zorunlu

ITF 400

Mezuniyet Projesi

0

10

0

5

8

     

0

40

0

20

30

SEÇMELİ DERSLER

 

Ders Tip

Ders Kodu

Ders Adı (TR)

Teori

Uyg.

Lab.

Kredi

AKTS

Seçmeli

ITF 422

Uygulamalı Sektör Analizi

3

0

0

3

4

Seçmeli

ITF 424

Uluslararası Ticaret ve Ekonomik Kalkınma

3

0

0

3

4

Seçmeli

ITF 425

Uluslararası Hizmet Ticareti

3

0

0

3

4

Seçmeli

ITF 426

Uluslararası Ticarette Vergilendirme

3

0

0

3

4

Seçmeli

ITF 427

Vakalarla Dış Ticaret

3

0

0

3

4

Seçmeli

ITF 428

Gümrük Mevzuatı

3

0

0

3

4

Seçmeli

ITF 429

Uluslararası Ticarette Finansal Destekler

3

0

0

3

4

Seçmeli

ITF 430

Uluslararası Ticarette Dokümantasyon

3

0

0

3

4

Seçmeli

ITF 431

Ülke ve Bölge Analizleri

3

0

0

3

4

Seçmeli

ITF 432

Türkiye - AB Ticari İlişkileri

3

0

0

3

4

Seçmeli

ITF 433

Uluslararası Politika

3

0

0

3

4

Ders Tip

Ders Kodu

Ders Adı (TR)

Teori

Uyg.

Lab.

Kredi

AKTS

Z.S.

GERM 101

Almanca'ya Giriş I

3

0

0

3

4

Z.S.

RUS 101

Rusça'ya Giriş I

3

0

0

3

4

Z.S.

SPAN 101

İspanyolca'ya Giriş I

3

0

0

3

4

Z.S.

CHN 101

Çince'ye Giriş I

3

0

0

3

4

Z.S.

ITAL 101

İtalyanca'ya Giriş I

3

0

0

3

4

Z.S.

ARAB 101

Arapça'ya Giriş I

3

0

0

3

4

Z.S.

GERM 102

Almanca'ya Giriş II

3

0

0

3

4

Z.S.

RUS 102

Rusça'ya Giriş II

3

0

0

3

4

Z.S.

SPAN 102

İspanyolca'ya Giriş II

3

0

0

3

4

Z.S.

CHN 102

Çince'ye Giriş II

3

0

0

3

4

Z.S.

ITAL 102

İtalyanca'ya Giriş II

3

0

0

3

4

Z.S.

ARAB 102

Arapça'ya Giriş II

3

0

0

3

4

Z.S.

GERM 201

Almanca'ya Giriş III

3

0

0

3

4

Z.S.

RUS 201

Rusça'ya Giriş III

3

0

0

3

4

Z.S.

SPAN 201

İspanyolca'ya Giriş III

3

0

0

3

4

Z.S.

CHN 201

Çince'ye Giriş III

3

0

0

3

4

Z.S.

ITAL 201

İtalyanca'ya Giriş III

3

0

0

3

4

Z.S.

ARAB 201

Arapça'ya Giriş III

3

0

0

3

4

Z.S.

GERM 202

Almanca'ya Giriş IV

3

0

0

3

4

Z.S.

RUS 202

Rusça'ya Giriş IV

3

0

0

3

4

Z.S.

SPAN 202

İspanyolca'ya Giriş IV

3

0

0

3

4

Z.S.

CHN 202

Çince'ye Giriş IV

3

0

0

3

4

Z.S.

ITAL 202

İtalyanca'ya Giriş IV

3

0

0

3

4

Z.S.

ARAB 202

Arapça'ya Giriş IV

3

0

0

3

4

Z.S.

GERM 301

Alman Kültür ve Tarihi

3

0

0

3

4

Z.S.

RUS 301

Rus Kültür ve Tarihi

3

0

0

3

4

Z.S.

SPAN 301

İspanyol Kültür ve Tarihi

3

0

0

3

4

Z.S.

CHN 301

Çin Kültür ve Tarihi

3

0

0

3

4

Z.S.

ITAL 301

İtalyan Kültür ve Tarihi

3

0

0

3

4

Z.S.

ARAB 301

Arap Kültür ve Tarihi

3

0

0

3

4

Z.S.

GERM 302

Almanca Yazma Becerileri

3

0

0

3

4

Z.S.

RUS 302

Rusça Yazma Becerileri

3

0

0

3

4

Z.S.

SPAN 302

İspanyolca Yazma Becerileri

3

0

0

3

4

Z.S.

CHN 302

Çince Yazma Becerileri

3

0

0

3

4

Z.S.

ITAL 302

İtalyanca Yazma Becerileri

3

0

0

3

4

Z.S.

ARAB 302

Arapça Yazma Becerileri

3

0

0

3

4

Z.S.

GERM 401

İş Odaklı Almanca

3

0

0

3

4

Z.S.

RUS 401

İş Odaklı Rusça

3

0

0

3

4

Z.S.

SPAN 401

İş Odaklı İspanyolca

3

0

0

3

4

Z.S.

CHN 401

İş Odaklı Çince

3

0

0

3

4

Z.S.

ITAL 401

İş Odaklı İtalyanca

3

0

0

3

4

Z.S.

ARAB 401

İş Odaklı Arapça

3

0

0

3

4


T: Teorik Ders Saati

U: Uygulama Saati

K: Kredi

AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi

 

Öğretim elemanları; çeşitli değerlendirme yöntemlerini kullanarak öğrencilerin başarı durumlarını değerlendirirler. Ostim Teknik Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim, Öğretim ve Lisans Yönetmeliği’ne göre DC ve DD koşullu geçerken, FD, FF ve NA harf notu alanlar dersten başarısız sayılırlar. Başarı Notu Katsayıları aşağıda sunulduğu gibidir.

Harf Notu

Katsayı

Harf Not Aralığı
(100 üzerinden)

Statü

AA

4

90-100

Geçer

BA

3,5

85-89

Geçer

BB

3

80-84

Geçer

CB

2,5

70-79

Geçer

CC

2

60-69

Geçer

DC

1,5

50-59

Koşullu Geçer

DD

1

45-49

Koşullu Geçer

FD

0,5

35-44

Başarısız

FF

0

0-34

Başarısız

NA

0

0

Başarısız

Programdan mezun olabilmek için öğrencinin programda belirtilen tüm derslerden başarılı olması, ağırlıklı not ortalamasının en az 4,00 kredi üzerinden 2,00 olması, en az 240 AKTS kredisi sağlaması gereklidir.

Tam zamanlı

Program Sorumlusu

Dr. Öğr. Üyesi Hasibe Aysan

E-mail: hasibe.aysan@ostimteknik.edu.tr

 

Yeniden Yapılanma Bölüm Koordinatörü

Arş. Gör. Seray Kağıtcı

E-mail: seray.kagitci@ostimteknik.edu.tr

 

Ders Kodu

Ders Adı

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

Toplam

Oran

ITF 400

Mezuniyet Projesi

5

5

4

5

5

5

3

4

3

2

 

4

2

47

72

WEX 426

İş Yeri Deneyimi III

4

3

3

2

3

5

3

3

2

3

 

5

3

39

60

ITF 309

İthalat-İhracat Operasyonları

5

5

2

3

2

4

4

 

4

 

1

5

3

38

58

ITF 301

Hedef Pazar Analizi ve Ticari İstihbarat

3

5

5

2

2

3

5

1

5

 

3

2

2

38

58

WEX 425

İş Yeri Deneyimi II

4

3

3

2

3

5

2

2

2

3

 

5

2

36

55

MAR 306

Uluslararası Pazarlama

5

4

4

 

3

5

2

1

2

1

1

5

2

35

54

WEX 326

İş Yeri Deneyimi I

4

3

3

2

3

5

1

2

2

3

 

5

2

35

54

ITF 304

Lojistik ve Uluslararası Tedarik Zinciri

5

5

1

2

2

5

5

 

2

2

 

5

 

34

52

ITF 401

Uluslararası Satış ve Müzakere Yöntemleri

5

4

 

4

3

2

2

3

 

 

2

3

5

33

51

MAR 401

E-Ticaret ve Dijital Pazarlama

5

4

2

 

3

5

4

1

2

 

 

5

2

33

51

MAR 405

Küresel Marka Yönetimi

5

2

5

 

3

3

 

4

2

2

1

5

 

32

49

ITF 303

Uluslararası Ticaret Teorisi ve Politikaları

5

5

 

3

2

2

4

 

3

 

 

5

3

32

49

ITF 403

Uluslararası Finansal Piyasalar ve Kurumlar

4

3

 

3

2

4

5

 

1

3

1

3

3

32

49

ITF 103

Uluslararası Ticarete Giriş

5

5

2

 

2

2

4

 

3

 

 

5

3

31

48

WAP 325

İş Yeri Uygulaması III

3

2

3

2

3

5

2

1

2

2

 

4

2

31

48

LAW 206

Uluslararası Ticaret Hukuku

3

4

 

5

 

4

3

 

 

4

1

3

4

31

48

ITF 302

Dış Ticaret Finansmanı

5

3

2

2

2

3

4

 

4

 

 

4

1

30

46

EPR 122

Girişimcilik Projesi

3

2

4

 

3

3

 

5

2

3

 

2

2

29

45

MAR 100

Pazarlama İlkeleri

4

2

3

 

3

2

1

4

3

2

1

2

2

29

45

ITF 307

Uluslararası İşletmecilik

5

3

2

 

1

4

3

 

2

1

1

4

3

29

45

EPR 121

Girişimciliğin Temelleri

3

2

3

 

3

3

 

5

2

3

 

2

2

28

43

WAP 225

İş Yeri Uygulaması I

3

2

3

2

3

5

2

 

2

 

 

4

2

28

43

WAP 226

İş Yeri Uygulaması II

3

2

3

2

3

5

2

 

2

 

 

4

2

28

43

WED 124

İş Yeri Eğitimi

3

2

3

1

3

4

1

 

2

 

 

4

2

25

38

BUS 201

Yönetim ve Organizasyon

4

1

 

 

3

2

 

4

4

2

 

2

2

24

37

BUS 101

İşletmeciliğe Giriş

5

1

1

 

 

4

3

 

2

1

 

3

2

22

34

LAW 201

Ticaret Hukuku

3

2

 

5

 

 

2

 

 

3

 

3

2

20

31

ENG 221

İngilizce Yazma Becerileri

1

2

 

2

 

 

 

 

 

 

5

3

2

15

23

ENG 222

İş Hayatı İçin İngilizce

1

2

 

2

 

 

 

 

 

 

5

3

2

15

23

MIS 131

Yönetim Bilişim Sistemleri

3

1

3

 

1

 

 

1

4

 

 

 

1

14

22

BUS 200

Genel Muhasebe

3

 

1

 

 

2

 

 

4

 

 

2

2

14

22

BUS 404

Yönetim Muhasebesi

3

 

1

 

 

2

 

 

4

 

 

2

2

14

22

BUS 303

Finansal Yönetim

3

 

 

 

 

2

 

2

4

 

 

3

 

14

22

BUS 414

Blockchain Teknolojisi ve Kripto Paralar

3

 

 

 

 

2

 

2

4

 

 

3

 

14

22

ENG 101

Akademik İngilizce I

 

3

 

2

 

 

 

 

 

 

5

2

1

13

20

ECON 100

Ekonomiye Giriş

4

2

 

 

 

2

2

 

 

 

 

3

 

13

20

ENG 102

Akademik İngilizce II

1

2

 

2

 

 

 

 

 

 

5

2

1

13

20

BUS 203

İşletme İstatistiği

2

 

4

 

 

 

 

 

5

 

 

 

2

13

20

MIS 401

Proje Yönetimi

 

 

2

 

2

 

 

5

3

1

 

 

 

13

20

ECON 105

Bilgisayar Uygulamalı Araştırma Yöntemleri

1

1

3

 

2

 

 

 

4

 

 

1

 

12

18

ITF 105

Seçmeli İkinci Yabancı Dil I

1

2

 

1

 

 

 

 

 

 

5

2

1

12

18

ITF 106

Seçmeli İkinci Yabancı Dil II

1

2

 

1

 

 

 

 

 

 

5

2

1

12

18

ITF 107

Seçmeli İkinci Yabancı Dil III

1

2

 

1

 

 

 

 

 

 

5

2

1

12

18

ITF 108

Seçmeli İkinci Yabancı Dil IV

1

2

 

1

 

 

 

 

 

 

5

2

1

12

18

ITF 109

Seçmeli İkinci Yabancı Dil V

1

2

 

1

 

 

 

 

 

 

5

2

1

12

18

ITF 110

Seçmeli İkinci Yabancı Dil VI

1

2

 

1

 

 

 

 

 

 

5

2

1

12

18

ITF 111

Seçmeli İkinci Yabancı Dil VII

1

2

 

1

 

 

 

 

 

 

5

2

1

12

18

BUS 104

İşletme Matematiği II

2

 

2

 

 

 

 

 

4

 

 

 

2

10

15

IUL 151

Üniversite Hayatına Giriş

 

1

 

 

3

 

 

 

 

2

1

 

2

9

14

IUL 152

Geleceğin İnşası

 

1

 

 

3

 

 

 

 

2

1

 

2

9

14

BUS 103

İşletme Matematiği I

2

 

2

 

 

 

 

 

3

 

 

 

2

9

14

EHS 101

İş Sağlığı ve Güvenliği

 

 

 

1

1

 

2

 

 

2

 

2

 

8

12

PSYC 101

Psikolojiye Giriş

 

 

 

 

2

 

 

 

 

3

 

 

2

7

11

 

Program Yeterlilikleri

Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi Akademik Ağırlıklı

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

 

BİLGİ
(Kuramsal, Olgusal)

1

X

 

 

X

 

 

X

 

 

 

 

 

 

 

BECERİLER
(Bilişsel, Uygulamalı)

1

 

X

 

X

 

X

X

X

 

X

X

 

 

 

2

 

X

X

 

 

X

 

 

X

 

X

 

 

 

YETKİNLİKLER
(Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği)

1

 

X

X

 

X

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

 

 

X

X

 

 

 

X

X

 

 

 

X

 

3

X

 

X

X

 

 

 

 

X

 

 

 

 

 

YETKİNLİKLER
(Öğrenme Yetkinliği)

1

 

X

 

 

 

 

 

 

X

 

 

 

X

 

2

 

X

 

 

X

 

 

 

 

 

X

 

 

 

YETKİNLİKLER
(İletişim ve Sosyal Yetkinlik)

1

 

X

 

X

X

 

 

 

 

 

X

 

X

 

2

 

X

 

 

 

 

 

 

 

 

X

X

X

 

3

 

 

X

 

X

 

X

 

 

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

X

 

 

 

 

 

X

 

 

 

YETKİNLİKLER
(Alana Özgü Yetkinlik)

1

 

 

 

X

X

 

 

 

 

 

X

X

 

 

2

 

X

X

X

 

 

 

 

 

X

 

X

X

 

3

 

 

 

 

X

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

 

X

 

 

X

 

 

 

 

 

 

X

 

 

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X

 

X

 

 

eskiweb