Pazarlama (İngilizce)

Farklılıklarımız

· Uygulamalı Eğitim Modeli 

OSTİM Teknik Üniversitesi Türkiye’nin sanayileşmesinde dikkate değer katkılar sağlamış iş ve finans merkezinde kurulmuştur. Sanayi işletmeleri ile birlikte binlerce KOBİ'nin yer aldığı OSTİM Organize Sanayi Bölgesi, pek çok sektörde ulusal ve uluslararası rekabetçiliği artıracak politikalar geliştirmiştir. Bu amaçla oluşturulan 7 farklı sektörde 7 farklı kümelenme, üye işletmelerinin uluslararası pazarlara açılması ve hem ulusal hem de uluslararası çapta rekabet güçlerinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapmaktadır. Böyle bir bölgede yer alan OSTİM Teknik Üniversitesi, pazarlama programı öğrencilerine teorik bilgi yanında uygulamalı eğitim ile büyük fırsatlar sunmaktadır. İkinci sınıftan itibaren her dönem bir ders olmak üzere işletme ortamında gözlem, uygulama, inovasyon ve yönetim becerileri kazandırmak üzere öğrenciler işletmelerin pazarlama birimlerinde uygulamalı eğitim alacaklardır. 

· Girişimcilik Karnesi

Temelinde, OSTİM Teknik Üniversitesi öğrencilerine girişimcilik zihniyeti, donanım ve becerisini kazandırmak olan girişimcilik karnesi, üniversite bünyesindeki her bir öğrencinin, önceden belirlenmiş ya da sonradan kabul edilmiş bazı girişimcilik eylemlerine göre gösterdiği performansın değerlendirilmesine ve belirli bir aşamanın geçilmesi halinde ödüllendirilmesine imkân sağlayan bir takip prosedürüdür.

Girişimcilik karnesinde belirli bir puantajı yakalayan öğrencilerimiz için okulumuz tarafından, kurguladıkları tasarım, ürün, hizmet ya da proje için start-up sermaye desteği, OSTİM Teknoparkta iş imkânı, iş ortağı bulma ve irtibatlandırma, yurt dışı staj imkânı gibi destek ve ödüller verilecektir.

· Fark Yaratan Dersler

Bölümümüzün eğitim-öğretim programında, öğrencilerimizin üniversite hayatına kolayca uyum sağlamalarını amaçlayan, akademik çalışmalarına ek olarak sunulacak çeşitli etkinliklerden oluşan, öğrencilerin hedeflerine ulaşmalarına ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmalarına yardımcı olacak programlarla, öğrencilerin aktif birer birey olmalarına yardımcı olan, entelektüel merak, kültürel duyarlılık ve sorumluluk alma konusunda farkındalık yaratan, inovasyon-gerçekleştirme, ticarileştirme, şirketleşme gibi girişimci nitelikler kazandıran, Üniversite Hayatına Giriş, Geleceği İnşa Etme, Girişimcilik Projesi gibi dersler yer almaktadır.

Eğitim Felsefesi Yöntemlerimiz

Pazarlama bölümü mezunları, pazarlama yönetimi, perakende ve hizmet pazarlaması, alıcı davranış analizi ve dijital pazarlama konularında uzmanlaşmış bilgilerle birlikte, önde gelen strateji, liderlik, finans teorileri ve becerileri ile donatılmış olacaktır. Simüle edilmiş öğrenme, deneyimsel etkinlikler ve disiplinler arası projeler yoluyla öğrenme gibi yöntemler uygulanarak içselleştirilecek dijital teknolojiler, yaratıcılık ve yenilik yönetimi gibi pazarlamada çağdaş bilgi ve yaklaşımlar sayesinde öğrencilere bilgi ve becerilerini artırma ve öne çıkarma fırsatı sunulacaktır.

· Simülasyonla Öğrenme

· Web Tabanlı Öğrenme

· Proje Hazırlama

· Yerinde Uygulama

· Staj

· Mesleki Faaliyet

· Sosyal Faaliyet

· Alan Çalışması

· Rapor Yazma

· Ders & Sınıf İçi Etkinlikler

· Grup Çalışması

· Ödev

· Seminer

· Teknik Gezi

eskiweb