Yabancı Diller Yüksekokulu

Hazırlık Eğitim Sistemi

OSTİM Teknik Üniversitesi, uzman ve deneyimli akademik kadrosu ile öğrencilerine en iyi ve kaliteli hazırlık programlarından birini sunmaktadır. Akademik ve sosyal işleviyle kaliteli bir eğitimin ayrılmaz bir parçası olan yabancı dil eğitimindeki amacımız, lisans programlarını İngilizce olarak sürdürebilmelerini sağlamak, mesleki literatürü İngilizce takip edebilmek ve öğrencilerin kendi alanlarındaki en son gelişmelere erişmelerini temin etmektir. Hazırlık okulunda öğrencilerimiz uluslararası kabul görmüş kriterlere dayalı Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve'ye bağlı modüler (Pre-A1,A1-A2-B1-B2) bir eğitim programını takip ederler. 

Modüller 

Üniversitemizdeki İngilizce eğitimi, A1-öncesi (Pre-A1), A1, A2, B1, B2 ve C1 seviyelerinde Avrupa Birliği dil yeterlilik ölçütleri doğrultusunda modüler olarak verilir. Hazırlık Okulu'ndaki akademik yıl, sekizer haftalık 4 modülden oluşur. Yerleştirme sınavlarının sonuçlarına göre, öğrencilerimiz Pre-A1, A1, A2 ve B1 seviyelerinden uygun seviyeye yerleştirilmektedir ve başladıkları yerden itibaren ilerlerler ve B2 seviyesinde yeterlilik kazanırlar. Her modül sonunda başarılı olanlar bir sonraki modülde bir sonraki seviyede devam ederler. Her modülde 4 haftanın sonunda bir vize, 8 haftanın sonunda ise final sınavı vardır.

Neden Modüler Sistem?

Modüler sistem, değişikliklere hızlı yanıt veren esnek bir yapıya sahiptir. Modüler sistem öğrencinin kendi hızında ilerlemesine ve başarısının sık ölçülmesine olanak tanır. Bu sistem, öğrenmek için zamana ihtiyaç duyan öğrencilere programı tekrarlama şansı verirken başlangıç seviyesinde öğrenenler için hızlı ilerleme fırsatı sunar.

Modüler sistem eğitim kalitemizi arttırmak için kullandığımız metotlardan biridir. 


2023-2024 AKADEMİK YILI 

Modül I      2 Ekim -  29 Kasım                                                

Modül II     4 Aralık - 31 Ocak 

Modül III    12 Şubat - 17 Nisan

Modül IV    22 Nisan - 26 Haziran                       


Düzey Belirleme ve Yeterlik Sınavları

Kayıt yaptıran ve Hazırlık programına devam edecek öğrencilerin tamamı, Düzey Belirleme sınavına girerler. Düzey Belirleme sınavı sonuçlarına göre öğrenciler, dil seviyelerine bağlı olarak Pre-A1, A1, A2, B1 seviyelerinden birine yerleştirilir. Düzey Belirleme sınavına girmeyen öğrenciler otomatik olarak en düşük seviyeye yerleştirilirler. 

Yeterlik (Proficiency) sınavından 100'lük sistem üzerinden 60 ve üzeri puan alan öğrenciler Hazırlık programından muaf olup lisans eğitimlerine başlarlar. 

eskiweb