İşletme (İngilizce)

Akademik Kadro

       

Prof. Dr. Aziz AKGÜL 

Kara Harp Okulu İşletme Bölümü mezunudur. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümünde MBA ve ABD Naval Postgraduate School’da MS yaptı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünde doktorasını yaptı. KOSGEB Başkanlığı, Başbakan Başmüşavirliği ve Milletvekilliği yaptı. Halen kurucusu olduğu Türkiye İsrafı Önleme Vakfında, Mütevelli Heyeti Başkanı olarak yoksullara yönelik mikrokredi veren Türkiye Grameen Programına öncülük etmektedir. İşletme, Yöneylem Araştırması, İstatistik, Savunma Sanayi ve Hepitalizm üzerine 17 kitap ve çok sayıda makale yayımlamıştır.

E-Posta: aziz.akgul@ostimteknik.edu.tr

    

       
       

Prof. Dr. Mustafa POLAT

OSTİM Teknik Üniversitesi İİBF öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Polat, Kara Harp Okulu’ndan Sistem Mühendisliği lisans diplomasını 1994 yılında almış, 2000 Yılında Yeditepe Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisans, 2010 yılında Uludağ Üniversitesi’nde İşletme Doktora programlarını tamamlamıştır. Prof. Polat, 2012 Yılında Yönetim ve Strateji alanında Doçent, 2021 yılında Profesör olmuştur. Uzun yıllar Kara Harp Okulu’nda öğretim üyeliği, Anabilim Dalı Başkanlığı ve Bölüm Başkanlığı yapan Prof. Polat, 2000 Yılında Modern Tankın İlk Fizibilite Çalışmasını yürüten ekipte yer almıştır. 2016-2019 yılları arasında Milli Savunma Üniversitesi’nin kurulması ve Kara Harp Okulu Müfredat programlarının yeniden oluşturulması faaliyetlerinde yer almış, bu kapsamda TSK’da ve Kara Harp Okulu’nda ilk defa 2019 yılından itibaren uygulanan “Lojistik Lisans” programını tasarlamıştır. Prof. Polat Erzincan, Atılım ve Türk Hava Kurumu Üniversitelerinde çeşitli dersler, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi ile çeşitli sivil ve kamu kurum ve kuruluşlarında seminerler vermiştir. Yönetim, Strateji, Liderlik ve Örgütsel Davranış alanlarında uluslararası ve ulusal makaleleri, kitap bölümleri ve bildirileri bulunmaktadır. Prof. Polat, 2003 yılından itibaren gönüllü eğitim faaliyetleri kapsamında çeşitli eğitim kurumlarında gönüllü danışmanlık yapmış ve genç zihinlerin meslek ve kariyer gelişimlerine katkıda bulunmaya çalışmıştır. Prof. Polat, halen ulusal kalkınmaya giden yolda işletmelerde bireysel ve örgütsel yeteneklerin geliştirilmesi konusu üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir.

E-Posta: mustafa.polat@ostimteknik.edu.tr 

     

       
     

Doç. Dr. Hamide ÖZYÜREK 

Doç. Dr. Hamide Özyürek, Ostim Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü öğretim üyesidir. 2004 yılında Serbest Muhasebeci Mali Müşavir oldu. Özel şirketlerde muhasebe müdürü olarak çalıştı. Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nden lisans, Ufuk Üniversitesi’nden yüksek lisans, Kırıkkale Üniversitesi’nden doktora dereceleri vardır. Doktora tez konusu “Zamana Dayalı Faaliyet Tabanlı Maliyetleme: İmalat Sektöründe Bir Uygulama”. Ulusal ve uluslararası birçok dergide yayınları vardır. Hong Kong, İtalya, İsviçre başta olmak üzere çeşitli ülkelerde konferanslara katılmış ve eserlerini sunmuştur. “AB Vergi Uygulamaları ve Vergi Denetimleri Konusunda Mesleki Becerilerin Geliştirilmesi” isimli proje kapsamında 2013 yılında Almanya’da bulunmuştur. Erasmus ders verme hareketliliği kapsamında Slovakia’nın Košice kentinde bulunan Technical University of Košice Üniversitesinde 2016 yılında çeşitli muhasebe dersleri vermiştir. Ana çalışma konuları, maliyet muhasebesi ve yönetim muhasebesidir. 2007 yılında başladığı akademik hayata 2020 yılında muhasebe alanında doçent unvanı alarak devam etmektedir.

E-Posta: hamide.ozyurek@ostimteknik.edu.tr

 

    

       
     

Dr. Öğr. Üyesi Abdurrahim Hocagil

Lisans eğitimini 2005 yılında Ege Üniversitesi'nde Kimya alanında tamamladı. 2010 yılında Cambridge College'dan Yönetim Yüksek Lisansı (Master of Management) derecesini aldı ve 2020 yılında Indiana Institute of Technology'den Küresel Liderlik Programı kapsamında Örgütsel Yönetim (Organizational Management) alanında Doktora derecesini kazandı. Dr. Hocagil hem ABD'de hem de Kanada'da çeşitli organizasyonlarda çalışarak on yılı aşkın yönetim deneyimine sahiptir. 

Dr. Hocagil, 2022 yılında Wilfrid Laurier Üniversitesi (Waterloo, ON, Kanada) ve 2023 yılında Conestoga College'a (Kitchener, ON, Kanada) sözleşmeli öğretim üyesi olarak katıldı. O zamandan bu yana, bu üniversitelerin işletme fakültelerinde lisans ve yüksek lisans seviyelerinde Yönetim ve Liderlik Becerileri, İşletmeye Giriş, İnsan Kaynakları Yönetimi, İşe Alım ve Seçme, Yöneticiler için Karar Verme (MBA), Örgütsel Davranış (MBA), Liderlik ve Takım Oluşturma, ile Örgütsel Davranış II (Organizasyon Teorisi) gibi çeşitli dersler vermiştir. Dr. Hocagil, Eylül 2023'te OSTİM Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde yarı zamanlı öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı ve Ocak 2025 itibarıyla fakültede doktor öğretim üyesi olarak göreve baslamıştır. 

Dr. Hocagil’in araştırma ilgi alanları arasında Küresel Liderlik ve Takipçilik, Yönetim, Örgütsel Davranış, Uluslararasılaşma, ve Çok Uluslu Organizasyonlar yer almaktadır. Uluslararası Liderlik Derneği’nin (International Leadership Association) Takipçilik Üye Topluluğu başkanı olarak görev yapmış ve Liderlik ve Takipçilik konularını araştırma, müfredat, atölye çalışmaları ve organizasyon kültürüne entegre etmek isteyen akademisyenler ve danışmanlara destek olan Teaching Followers Courage organizasyonunda koordinasyon kurulu üyesi olarak hizmet vermiştir. Ayrıca, Kanada ve ABD’de düzenlenen Birinci ve İkinci Yıllık Küresel Takipçilik Konferanslarının (Annual Global Followership Conferences) organizasyonunda gönüllü üye olarak yer almış ve şu anda 2025 yılı Dördüncü Yıllık Küresel Takipçilik Konferansı’nın araştırma oturumu başkanı olarak görev yapmaktadır. 

 E-mail: abdurrahim.hocagil@ostimteknik.edu.tr

 

       
     

Dr. Öğr. Üyesi Sinan BABAÇOĞLU

1996 yılı Kara Harp Okulu Sistem Mühendisliği lisans programı mezunu olan Sinan BABAÇOGLU, 2003 yılında Harekat Araştırması (Modelleme ve Simülasyon) alanında yüksek lisans eğitimini ve 2015 yılında ise Teknoloji Yönetimi alanında doktora eğitimini tamamlamıştır. 2007-2010 yılları arasında NATO Araştırma Geliştirme Organizasyonu Sistem Konseptler ve Entegrasyon Teknoloji Panel Üyeliğini yürütmüştür. Teknoloji/Yenilik/ARGE Yönetimi, Stratejik Planlama, Proje/Program/Risk Yönetimi alanlarında akademik çalışmalar yapmaktadır.

E-posta: sinan.babacoglu@ostimteknik.edu.tr

   

       
   

 

Dr. Öğr. Üyesi. Zeynep BAYSAL 

Yeditepe Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünden 2013 yılında mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi Uluslararası İşletmecilik bölümünde tamamlamıştır ve yüksek lisans tezinde sanal örgütler üzerine çalışmıştır. Doktorasını Anadolu Üniversitesi İşletme Anabilim Dalı, Yönetim ve Organizasyon programında tamamlamış ve doktora tezinde kurumsal mantıklar ve profesyonel yöneticilik konuları üzerine çalışmıştır. Yönetim ve organizasyon, aile işletmeleri ve teknoloji ve inovasyon yönetimi üzerinde çeşitli yayınları bulunmaktadır. İlgilendiği araştırma konuları arasında örgüt kuramları, sanal örgütkler, aile işletmeleri, stratejik yönetim ve teknoloji ve inovasyon yönetimi yer almaktadır.

E-Posta: zeynep.baysal@ostimteknik.edu.tr

    

       
     

 

 

 

Arş. Gör. Kübra GURALLAR

2019 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Kübra Gurallar, aynı yıl ODTÜ İktisat Bölümü'nde yüksek lisans eğitimine başladı. 2021 Eylül ayında "Norm Uygulayıcının Varlığında Bireysel ya da Oyunda Yalan Söyleme" teziyle yüksek lisans derecesini aldı. Şu anda lisansüstü çalışmalarına devam etmektedir.

E-posta: kubra.gurallar@ostimteknik.edu.tr

 

 

 

 

       
   

Arş. Gör. Zeynep ASLANCAN

Zeynep Aslancan, 2021 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk fakültesinden mezun olmuştur. Ardından avukatlık stajını tamamlamış ve 2 yıl avukat olarak çalışmıştır. 2022 yılında Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Özel Hukuk tezli yüksek lisansını kazanarak yüksek lisansa başlamıştır. Aile şirketleri üzerinde çalışmalar gerçekleştiriyor olup şu an tez dönemindedir.

E-posta: zeynep.aslancan@ostimteknik.edu.tr

 

 

 

       
     

KISMİ ZAMANLI ÖĞRETİM ÜYELERİMİZ

   

Doç. Dr. Abdullah BALLI

Dr. Abdullah Ballı 1997 yılından itibaren Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde çeşitli görevlerde bulunmuştur. 2010-2011 yılları arasında NATO bünyesinde Afganistan ve çeşitli ülkelerde lojistik alanında faaliyetler yürütmüştür. Çeşitli modernizasyon projelerinde görev almıştır. Lisans derecesini Anadolu Üniversitesi, Yüksek Lisans derecesini Ufuk Üniversitesi ve Doktora derecesini Süleyman Demirel Üniversitesinden almıştır. 2015-2016 eğitim öğretim yılında doktora çalışmaları esnasında Hs Schmalkalden University of Applied Sciences’da çalışmalarda bulunmuştur. Doktora tez konusu “Almanya ve Türkiye’deki Türk Girişimci Tipolojisi ve Karşılaştırması”dır. Ulusal ve uluslararası çeşitli dergilerde makale, akademik kitap, kitap bölümleri ve uluslararası bildirileri bulunmaktadır. Uluslararası sempozyum ve konferanslarda bilim kurulu üyeliği ve ulusal dergilerde hakemlik yapmıştır. Risk Yönetimi, Sosyal Tesis Yönetimi ve Muhasebesi ve İş İngilizcesi konularında sertifikalara sahiptir. Türkiye’de Nörogirişimcilik alanında ilk akademik kitap ve akademik makaleler Dr. Ballı tarafından yayınlanmıştır. 2021-2022 yılları arasında Başkent Üniversitesinde Pazarlama Araştırması ve E-Ticaret alanlarında, 2022-2023 yılları arasında OSTİM Teknik Üniversitesinde İş Modeli Geliştirme alanlarında lisans ve lisansüstü dersler vermiştir. Dr. Ballı hali hazırda nörobilimsel yöntem ve araçlarla girişimcilik ile ilgili araştırmalara alanında uzman nörolog, biyolog, psikiyatrist ve genetik mühendisi olan ekip ile devam etmektedir.

       
   

Dr. Öğr. Üyesi Ayşe SARAÇOĞLU

Ostim Teknik Üniversitesi İşletme Bölümünde ders veren Dr. Ayşe Saraçoğlu, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümünden lisans diplomasını 2003 yılında almış, 2011 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Anabilim dalı Uluslararası Pazarlama Yüksek Lisans, 2022 yılında Başkent Üniversitesi İşletme Doktora programlarını tamamlamıştır. Doktora tezi konusu: Ankara’daki İş ve inşaat Makinaları sektöründe üretim ve ihracat yapan firmaların ihracat davranış analizi ve modellenmesi üzerinedir. Madencilik ve inşaat alanında üretim ve ihracat yapan Set Makina A.Ş. firmasının şirket ortağı ve genel müdürü olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda, Ostim İş ve İnşaat Makinaları Kümelenmesi Yönetim Kurulu Başkanlığını ve Ostim İş İnsanları Derneği (OSIAD) Başkan Yardımcılığını ve Osiad Akademi Başkanlığını yürütmektedir. Tobb Kadın Girişimciler kurulu üyesidir. İş ve İnşaat Makinaları sektörü üzerine yazılmış akademik çalışmaları bulunmaktadır.

       
   

Dr. Öğr. Üyesi Burcu Gökçe YILMAZ AKIN

Dr. Burcu Gökçe Yılmaz Akın lisans derecesini 2002 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü’nden almıştır. 2004-2005 öğretim yılında Avrupa Komisyonu Jean Monnet Bursu’nu kazanarak Leiden Üniversitesi (Hollanda) Avrupa Birliği Çalışmaları Bölümü’nde yüksek lisans yapmış ve ikinci yüksek lisans derecesini Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Ekonomi-Maliye Anabilim Dalı’ndan 2006 yılında almıştır. Aynı yıl, Ankara İli Stratejik Planı’nın hazırlanmasında görev yapmıştır. Doktora eğitimini Ortadoğu Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı’nda 2014 yılında tamamlamıştır. Ana çalışma konuları uluslararası politik ekonomi, neoliberalizm, devlet-sermaye ilişkileri, Avrupa Birliği, uluslararası ticaret ve resmi ihracat destek programlarıdır. Söz konusu alanlarda ulusal ve uluslararası konferans bildirileri, makale ve kitap bölümleri bulunmaktadır. Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş.’de (Türk Eximbank) İç Anadolu Bölge Sigorta Pazarlama ve Koordinasyon Yöneticisi olarak çalışmaktadır.

       

 

eskiweb