Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü

Akademik Kadro

 

Prof. Dr. İsmail Hakkı ALTAŞ (Bölüm Başkanı)

İsmail H. Altaş, 1985 yılında Yıldız Üniversitesi Kocaeli Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nden lisans ve 1988 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden yüksek lisans derecelerini, 1993 yılında da Kanada'nın New Brunswick Üniversitesi'nden doktora derecesini almıştır.
1986-2024 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde görev yapmış ve 2024 Aralık ayında OSTİM Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümüne katılmıştır.
Sayın Altaş, güç sistemlerinin dinamiği ve kontrolü, yenilenebilir enerji sistemleri, mikro şebekeler, otomatik kontrol, akıllı kontrol ve bulanık karar verme, güç sistemlerinde yapay zeka uygulamaları ve mikro şebekelerde siber güvenlik konularında araştırmalarını sürdürmektedir.

E-posta: ismailhakki.altas@ostimteknik.edu.tr


 

Prof. Dr. İsmail AVCIBAŞ

İsmail Avcıbaş lisans ve yüksek lisans derecelerini 1992 ve 1994 yıllarında Uludağ Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Anabilim dalından, doktora derecesini 2001 yılında Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim dalından almıştır. Dr. Avcıbaş’ın araştırma alanları bilgi adli bilişimi ve güvenlik üzerinedir. Evrensel gizliyazı analiz yöntemlerinin geliştirilmesine öncülük etmiş, Air Force Office of Scientific Research (AFOSR), Air Force Research Laboratory (AFRL) ve TÜBİTAK’a danışmanlık yapmıştır. Sayısal nesnelerin adli bilişimi üzerine yürüttüğü araştırma projeleri TÜBİTAK ve NSF tarafından desteklenmiştir.

E-Posta: ismail.avcibas@ostimteknik.edu.tr


 

 

Prof. Dr. Eduge Mirzahan HIZAL

Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünde tamamlamıştır. Doktorasını (1973) Manchester Üniversitesinde tamamlamıştır. TÜBİTAK’da Bilim Adamı Yetiştirme Grubu Yetiştirme Sekreteri ve SAVTAK Projelerinde Proje Danışmanlığı ve Yüklenicisi görevlerini üstlenen Prof. Dr. Mirzahan Hızal   aynı zamanda HIZAL Yüksek Gerilim LTD.’nin Kurucu Genel Müdürlüğünü de icra etmiştir. 1979’dan beri Orta Doğu Teknik Üniversitesinde Öğretim Üyeliği görevine devam etmektedir.

E-Posta: mirzahan.hizal@ostimteknik.edu.tr 


 

 

Prof. Dr. Yalçın ATA

Lisans öğrenimini Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde (1998), Yüksek Lisans öğrenimini Gebze Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde (2000), Doktora öğrenimini ise Gazi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde (2010) tamamladı.

Çalışma hayatına 1999 yılında İstanbul Ulaşım AŞ.'de başladı, İstanbul Metrosu haberleşme ve scada sistemleri, Türkiye'nin ilk yerli tramvay aracı projelerinde çalıştı. Savunma Sanayii ile ilgili çalışmalarına 2003 yılında ODTÜ Teknokent'te başladı. 2004-2020 yılları arasında TÜBİTAK SAGE ve TÜBİTAK UZAY’da uzman araştırmacı,  başuzman araştırmacı ve enstitü müdür teknik yardımcısı olarak çalıştı. TÜBİTAK SAGE’de araştırmacı ve tasarım gruplarından sorumlu yönetici olarak çeşitli füze, füze alt sistemleri ve elektronik harp projelerine katkı sağladı. TÜBİTAK UZAY bünyesinde yer gözlem uydusu projesi ve optik sistemler araştırma altyapısı yöneticiliği yaptı. Ayrıca uydu sistemleri geliştiren TÜBİTAK UZAY ile uydu fırlatma sistemi geliştirmekte olan DeltaV Uzay Teknolojileri AŞ’de Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinin yanı sıra; Savunma Sanayi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan stratejik füze projeleri İcra Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 2017 yılında Doçent oldu. Savunma ve uzay teknolojileri alanındaki tecrübesini çeşitli üniversitelerde verdiği derslerle gençlere aktarmaktadır. TÜBİTAK Projeleri, akademik dergiler ve kongrelerde hakemlik görevlerinde bulunmuştur. Çok sayıda ulusal ve uluslararası yayını bulunmaktadır. İngilizce ve orta düzeyde Rusça dillerini bilmektedir. Çalışma alanları optik haberleşme, modülasyon teknikleri, optik türbülans ve infrared algılayıcılardır.

E-Posta: yalcin.ata@ostimteknik.edu.tr


 

Prof. Dr. Vlodymr YURCHENKO

Volodymyr Yurchenko, yüksek lisans ve doktora derecelerini sırasıyla 1980 ve 1984 yıllarında Kharkiv Politeknik Enstitüsü (KhPI), Kharkiv, SSCB'den (şu anda Ulusal Teknik Üniversitesi “KhPI”, Kharkiv, Ukrayna) ve doktora derecesini 1994 yılında O. I. Usykov Ukrayna Ulusal Bilimler Akademisi Radyofizik ve Elektronik Enstitüsü (IRE NASU), Kharkiv, Ukrayna'dan almıştır.

NTU “KhPI” ve IRE NASU, Bilkent Üniversitesi, National University of Ireland Maynooth'da (NUIM) araştırma ve öğretim görevlerinde bulunmuş ve Türkiye'de Engitek Mühendislik Teknolojileri Ltd, Gazi Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) TÜBİTAK-AB Ortak Finansmanlı Beyin Dolaşım Programı ve TÜBİTAK-BİDEB Programlarına katılmıştır.

NUIM'de, Kozmik Mikrodalga Arka Plan haritalaması için ESA Planck Surveyor üzerindeki çift yansıtıcılı alt mm dalga teleskobunun gelişmiş fiziksel-optik modellemesi için benzersiz bir ultra hızlı elektromanyetik simülasyon yazılımı geliştirdi. ESA Planck projesinin ekip üyesi olarak 2018 Gruber Kozmoloji Ödülü'nün ortak sahibidir (https://gruber.yale.edu/prize/2018-gruber-cosmology-prize).

Araştırma alanları arasında katı hal fiziği, yarı iletken teorisi, elektronik cihazlar, sıcak elektron plazması ve kararsızlıklar, mikrodalga üretimi, fiziksel optik, mm dalga fotoniği, dalga yayılımı ve anten simülasyonları bulunmaktadır.

E-Posta: v.yurchenko@ostimteknik.edu.tr


 

Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin KÖSE

Lisans eğitimini 2009 yılında Gazi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği dalında tamamlamıştır. Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını, 2009-2020 yılları arasında Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde güç elektroniği ve gömülü kontrol alanlarında yapmıştır. 2009-2021 yılları arasında özel bir şirkette ARGE birimi mühendisliği ve yöneticiliği yapmıştır. Doğrultucular, invertörler, UPS, anahtarlamalı dönüştürücüler gibi güç elektroniği ürünleri tasarlamak, üretmek ve bu alanlarda arge projeleri yürütmek için yüksek donanımlı bilgiye sahiptir.

E-Posta: huseyin.kose@ostimteknik.edu.tr

 


 

Dr. Öğr. Üyesi Şenol GÜLGÖNÜL

Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğinden mezun olduktan sonra yüksek lisansını Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, doktorasını ise Sakarya Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde tamamlamıştır. Türkiye’nin teknolojik gelişimindeki TURNET internet altyapısı, Türksat 1A-1B, Türksat 3A, Türksat-3USAT, Türksat 6A uydu programları, Türksat Gözlemevi, Türksat Atomik Saat ve Milli Konumlama Sistemi, Altay Milli Muharebe Tankı gibi önemli projelerde görev aldı. Kontrol, gömülü sistemler, FPGA, konumlama sistemleri, uydu haberleşmesi ve yapay zeka konularında çalışmalarına devam etmektedir.

E-Posta: senol.gulgonul@ostimteknik.edu.tr


 

 

Arş. Gör. H. Kübra ERSARI

2022 yılı Temmuz ayında Bursa Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden onur öğrencisi olarak mezun olmuştur. "Buz yükününü minimizasyonu için havai hat iletkenlerine malzeme kaplama araştırması ve uygulaması" başlıklı lisans projesini Prof. Dr. Musa Aydın danışmanlığında yapmıştır. İşyeri Eğitimi kapsamında özel bir fabrikada proje mühendisi olarak güç ve sinyalizasyon dağıtım sistemleri üzerine çalışmıştır. Aynı yılın Ekim ayında okulumuz Ostim Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimine başlamıştır. 

E-Posta: haticekubra.ersari@ostimteknik.edu.tr


 

Arş. Gör. Ahmet DAĞ

Eylül 2022 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Elektronik ve Haberleşme Bölümü’nden mezun oldu. Aynı yılın Ekim ayında Ostim Teknik Üniversitesi’nde Elektrik ve Elektronik Mühendisliği alanında yüksek lisans eğitimine başladı. 2023 yılında aynı üniversitede araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı.

E-Posta: ahmet.dag@ostimteknik.edu.tr


 

Arş. Gör. Hande Nevin KILIÇ

2017 yılı Haziran ayında Pamukkale Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Ardından 2019 Aralık ayında Pamukkale Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans programını tamamlamış olup şu anda Elektrik Elektronik Mühendisliği Doktora programında tez çalışmalarını sürdürmektedir. Elektrik motorları için sürücü tasarımı ve yazılımı, motor kontrol yöntemleri, gömülü sistemler, mikrodenetleyicili ve sensörlü eğitim setleri tasarımı, yüksek yoğunluklu anahtarlamalı güç kaynakları, özgün PCB tasarımı, üretimi, dizgisi ve programlanması, elektrikli araçlar için motor sürücüsü tasarımı ve kontrolü, elektrikli araçlar için telemetri tasarımı ve yazılımı, elektrikli araçlar için batarya şarj cihazı tasarımı, derin öğrenme tabanlı kontrol ve tahmin uygulamaları üzerine çalışmalar gerçekleştirmiştir. “Roketlerin Yönlendirilmesinde Kullanılan Fırçasız Doğru Akım Motorları İçin Alan Yönlendirme Tabanlı Kanatçık Denetleyici Tasarımı” isimli yüksek lisans bitirme tezi ve “RF Telemetry Design For Electric Vehicle” isimli uluslararası bildirisi bulunmaktadır. Bunların yanında Tübitak ve Kosgeb tarafından desteklenen projelerde görev almıştır.

E-Posta: hande.kilic@ostimteknik.edu.tr


 

Arş. Gör. Miraç Lütfullah GÜLGÖNÜL

Temmuz 2023'te Bilkent Üniversitesi'nden Elektrik ve Elektronik Mühendisliği derecesiyle mezun oldu. 2024 Şubat'ında Ostim Teknik Üniversitesi EEE Yüksek Lisans Programına başladı ve aynı yılın Mayıs ayında araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. Araştırma alanları arasında Yazılım Tanımlı Radyo teknolojileri, kontrol/otomasyon sistemleri, dijital sinyal işleme ve gömülü programlama yer almaktadır.

E-Posta: mirac.gulgonul@ostimteknik.edu.tr


 

Arş. Gör. Fatih MERCAN

Fatih Mercan, 2021 yılında Başkent Üniversitesi'nden Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2022 yılında Yüksek Lisans çalışmalarına başladı ve 2022'den 2024'e kadar aynı kurumda Araştırma Görevlisi olarak görev yaptı. Mevcut araştırması yapay zeka kullanarak ses ve video işleme üzerinedir.

E-Posta: fatih.mercan@ostimteknik.edu.tr

eskiweb