Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programı

Bilgi Paketi

Bilişim Güvenliği Teknolojisi Bologna Bilgi Paketi için tıklayınız.

Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programı’nın temel amacı, bilgi teknolojileri, bilgi güvenliği, bilgisayar programcılığı alanlarında ağırlıklı olmak üzere her alanda faaliyet gösteren firmaların ihtiyacı olan nitelikli ve donanımlı meslek elemanlarını yetiştirmektir. Mezunlarımız internet ve elektronik posta hizmeti veren, çok kullanıcılı bilgisayar sistemi olan, bilgisayar ağı olan, elektronik ticaret yapan, uzaktan eğitim yapan, vb. kuruluşlarda; sistem güvenliği uzmanı, bilgi işlem uzmanı, sistem destek uzmanı, sistem ve ağ danışmanı ve internet programcısı olarak çalışabilirler.

Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Bilişim Güvenliği Teknolojisi alanında Ön Lisans derecesi almaya hak kazanırlar.

 

Ön Lisans

 

Öğrencilerin programa yerleştirilme süreci, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilir. Yurt dışı kaynaklı öğrencilerin lise mezuniyetlerinin denklik işlemleri ile birlikte yürürlükteki yüksek öğretim ve OSTİM Teknik Üniversitesi mevzuatı ile diğer mevzuat kapsamındaki gerekliliklerin yerine getirilmesini müteakip gerçekleştirilir. OSTİM Teknik Üniversitesi yurt dışı kaynaklı öğrenciler için gerekli gördüğü durumlarda yürürlükteki mevzuatlar çerçevesinde kendi seçme ve yerleştirme sistemini kurar.

 

Öğrencilerin kayıt olmalarına müteakip önceki lisans ya da ön lisans programlarında almış oldukları dersler; geçerli ve hukuki olarak belgelendirilmeleri, ders konu, kapsam ve içeriklerinin OSTİM Teknik Üniversitesinde uygulanan program/derse uygunluğu ve yeterliliği Bölüm Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulu tarafından incelenmesi ve onaylanması sonucunda kabul edilebilir.

Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 120 AKTS kredilerini tamamlamış olmaları, öğrenim gördükleri programdaki tüm ders yüklerini başarı ile tamamlamış olmaları ve genel not ortalamalarının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir.ROGRAM PROFİLİ

Bilişim Güvenliği programı pratik ve teorik konuları kapsayarak, mezunlarına programlama alanında teknik ve yönetimsel beceriler kazandırmayı; böylelikle, mezunların kurum ve kuruluşların bilgi sistemlerinin bilgisayar yazılımı geliştirme, uygulama, analiz, tasarım, işletme ve bakımı konularında kariyer yapabilmelerini amaçlamaktadır.

  • Sistem tasarımında görev alabilme, proje geliştirme çalışmalarında grup içinde yönetsel olmayan görevleri yerine getirebilme
  • Veri Tabanı tasarımında veri güvenliği, bütünlüğü ve erişilebilirliği prensiplerini uygulayabilme ve önlemler alabilme
  • İnternet ve güvenlik kavramlarını tanıma, web sayfalarını grafik, animasyon ve kullanıcıyla etkileşimli, dinamik sayfalar olarak tasarlayabilme,
  • Bilgi Güvenliği çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalığa sahip olma
  • Ağ Güvenliği ve Tasarım Yöntemlerini Uygulayabilme, Güvenlik Denetim Süreçlerini Yönetme
  • Temel ofis programlarını kurma, kullanma ve bu programların modüllerini kullanarak çözümler üretebilme
  • Nesne Tabanlı Programlama Tekniklerini Uygulayabilme
  • Bilgi Güvenliği Sistemlerini Tanıma, Çözümleri Uygulayabilme
  • Tarihi değerlere saygılı olma, sosyal ve kültürel değerler ve mesleki etik bilincine sahip olma
  • Bilimsel ve matematiksel temel kavramlar üzerinde analiz yapabilme
  • Türk Dil kuralları ile sözlü ve yazılı olarak kendini ifade edebilme, sosyal ve iş çevresi ile etkin iletişim kurabilme yetkinliğine sahip olma
  • Girişimcilik ve işletmecilik alanındaki temel ilkeleri tanımlayabilme, meslek standartları bilgilerine hakim olma
  • Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincine ve alanındaki yenilikleri takip edebilecek düzeyde bir yabancı dil bilgisine sahip olma

Programdan mezun olan öğrenciler bilgi işlem merkezleri ve yazılım firmaları başta olmak üzere, elektronik bilginin değerli olduğu her alanda sistem güvenliği uzmanı, bilgi işlem uzmanı, sistem destek uzmanı, sistem ve ağ danışmanı, programcı vb. pozisyonlarda çalışma imkanına sahiptirler. Ayrıca ülkemizde ve dünyada bilişim ve savunma sektörünün hızla büyümesi de öğrencilerin iş olanaklarını genişletecektir.

 

Öğrenciler ilgili alanlar olan Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Fizik, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Meteoroloji Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri, Uzay Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği ve Yönetim Bilişim Sistemleri lisans bölümlerine ÖSYM tarafından uygulanan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarına göre geçiş yapabilirler.

Öğretim elemanları; çeşitli değerlendirme yöntemlerini kullanarak öğrencilerin başarı durumlarını değerlendirirler. Ostim Teknik Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim, Öğretim ve Lisans Yönetmeliği’ne göre DC ve DD koşullu geçerken, FD, FF ve NA harf notu alanlar dersten başarısız sayılırlar. Başarı Notu Katsayıları aşağıda sunulduğu gibidir.

Harf Notu

Katsayı

Harf Not Aralığı
(100 üzerinden)

Statü

AA

4

90-100

Geçer

BA

3,5

85-89

Geçer

BB

3

80-84

Geçer

CB

2,5

70-79

Geçer

CC

2

60-69

Geçer

DC

1,5

50-59

Koşullu Geçer

DD

1

45-49

Koşullu Geçer

FD

0,5

35-44

Başarısız

FF

0

0-34

Başarısız

NA

0

0

Başarısız

Programdan mezun olabilmek için öğrencinin programda belirtilen tüm derslerden başarılı olması, ağırlıklı not ortalamasının en az 4,00 kredi üzerinden 2,00 olması, en az 120 AKTS kredisi sağlaması gereklidir.

 

Tam zamanlı

Bölüm Başkanı ve Program Sorumlusu:

Bölüm Başkanı

Dr. Öğretim Üyesi Güney Gürsel

E-mail: guney.gursel@ostimteknik.edu.tr

Program Sorumlusu

Öğretim Görevlisi Mutluhan Yılmaz

E-mail: mutluhan.yilmaz@ostimteknik.edu.tr

eskiweb